Lehdistötiedote

Champagne Louis Massing, osa katoavaa viininkasvattaja-tuottaja perinnettä.

Champagne Louis Massing tarina on hyvin inhimillinen ja osittain traaginen tarina viinin viljelystä samppanjan alueella. Estelle ja Jean-Bernard Moroy joutuivat ottamaan vastuulleen Estellen perheen viinitarhat ja samppanjan valmistuksen hyvin nuorina sekä kokemattomina Estellen isän äkillisen kuoleman takia. Perhe omistaa viinitarhoja Côtes de Blancs alueella Avizen kylässä. Heidän omilla tarhoilla kasvaa vain Chardonnay rypäleitä ja pääasiallisesti viinitarhat ovat Grand Cru luokiteltuja.

J-B kertoo matkasta, jonka he ovat käyneet läpi yhdessä Estellen kanssa nuorista samppanjatilallisista aina tähän päivään asti.

”Alkuun olimme aivan hukassa identiteettimme kanssa. Meillä oli kauhea paine selviytyä ja osoittaa että osaamme johtaa perheen perintöä. Teimme paljon virheitä. Alkuvuosina ostimme valmista samppanjaa muilta toimijoilta ja laitoimme siihen oman etikettimme. Ajattelimme että meidän pitää myydä paljon viiniä, jotta voimme todistaa menestyksemme. Se oli väärä ajatus ja vei meidät kauemmaksi siitä mitä oikeasti olemme eli Côtes de Blanc viiniviljelijä-tuottaja.

Nykyään 100% meidän tekemästä samppanjasta tehdään rypäleistä, joka tulee meidän omilta tarhoiltamme tai ostamme rypäleet meidän kumppaneiltamme. Chardonnay tulee 99,5%:sti meidän omilta palstoiltamme. Meille on todella tärkeää pystyä hallitsemaan samppanjan koko tuotantoa tarhoilta, viininvalmistukseen ja kypsyttämisestä aina pullottamiseen saakka. Se ei ole kaikista helpoin tapa valmistaa samppanjaa mutta se on meidän tapamme.” 

Mikä on viininviljelijä-tuottajien osuus kaikesta samppanjasta jota valmistetaan?

J-B vastaa kysymykseen seuraavasti.

”En oikeastaan tiedä. Tiedän että Avizen kylässä on noin 50 samppanjamerkkiä. Niistä 5 hoitaa itse tarhansa ja koko viini valmistukseen liittyvän tuotannon aina pullotukseen ja etiketöintiin saakka. Viimeisen 10 vuoden aikana tämä määrä on laskenut. Lapset eivät halua jatkaa perinteistä mallia ja se on hyvin ymmärrettävää.”

Champagne Louis Massing:n tulevaisuus näyttä valoisalta. Perheen poika Julien on jo mukana toiminnassa ja tuonut uusia ideoita mukanaan. Tilan kellarissa on useita tammitynnyreitä täynnä viiniä joista tulee valmista samppanjaa 4-7 vuoden päästä.

” Chardonnay ja Blanc de Blancs-tyyli on meidän juttu nyt ja tulevaisuudessa. Se tulee meille oikeastaan annettuna tekijänä sijaintimme vuoksi. Jatkamme maaperän ja tarhojemme opiskelua. Tulevaisuudessa haluamme tehdä yhtä parempia ja mielenkiintoisempia Blanc de Blancs samppanjoita.”

J-B summaa Champagne Louis Massing:n tulevaisuudesta.

 

Champagne Louis Massing tuotteet Suomessa

 

Champagne Louis Massing Brut 0,75L

Alkon edullisin samppanja 0,75 pullossa.

22,98€

Alkon tuotenr. 924757

J-B kertoo samppanjasta seuraava:

”Meille on tärkeää tarjota erilaisia samppanjoita eri hetkiin. Vaikka intohimomme on Chardonnay ja Blanc de Blancs emme voi olettaa, että se olisi tyyli jokaiseen hetkeen. Brut on tyylillisesti kepeä ja hedelmäinen. Chardonnay-rypäleet viiniin tulevat meidän omilta tarhoiltamme ja ostamme Pinot Noir sekä Pinot Meunier rypäleet, jotka vinifioimme itse. Tarkoituksena meillä on, että lopputuloksesta maistaa kypsän hedelmäisyyden ja tasapainoisen hapokkuuden. Tasapainoitamme kokonaisuutta lisäämällä 7g dosagen pullotuksessa.”

 

Champagne Louis Massing Grande Reserve Brut 0,75L

Alkon valikoimissa toukokuusta alkaen

30,98€

Alkon tuotenr. 541407

 

J-B kertoo samppanjasta seuraava:

” Suomi on meille erittäin tärkeä markkina. Aloitimme Suomessa yli 10 vuotta sitten meidän Reserve samppanjalla, jonka suomalaiset kuluttajat ottivat vastaan todella hienosti. 10 vuotta on kuitenkin pitkä aika ja halusimme parantaa viinimme laatua pidemmällä kypsytyksellä. Päädyimme lopettamaan Reserve viinin valmistuksen ja korvasimme sen Grande Reserve:llä. Tässä viinissä Chardonnay rypäleet tulevat meidän omilta tarhoiltamme. Pinot Meunier ja Pinot Noir rypäleet tulevat kumppanien tarhoilta. Kypsytämme viiniä pidempään ja lopputuloksena on kermainen sekä paahteisempi samppanja. Tätä viiniä tarjoilemme usein meidän vieraillemme ja sukulaisille.

Champagne Louis Massing Grand Cru Blanc de Blancs Mineralis Facon Nature 0,375L

Alkon ainoa puolikas Blanc de Blancs samppanja

Alkon valikoimissa huhtikuusta alkaen

19,98€

J-B kertoo samppanjasta seuraava:

”Blanc de Blancs ja Chardonnay on se meidän juttu. Käytämme tähän viinin vain omien Grand Cru-tarhojen rypäleitä, joka mahdollistaa meille täydellisen kontrollin tuotannon kaikissa vaiheissa. Gran Cru palstoiltamme saamme kaikista kypsimmät rypäleet joissa silti löytyy riittävä hapokkuus. Käytämme paljon harkintaa sadonkorjuun aikaan optimaalisen rypäleiden kypsyyden saavuttamiseksi. Työ viinitarhalla mahdollistaa, että meidän ei tarvitse lisätä yhtään sokeria pullotuksessa. Tästä huolimatta samppanjamme on tasapainoinen.

Champagne Louis Massing Grand Cru Blanc de Blancs Mineralis Facon Brut 1,5L

Alkon myydyin samppanja magnum pullossa.

69,98€

Alkon tuotenr. 917138

J-B kertoo samppanjasta seuraava:

”Blanc de Blancs ja Chardonnay on se meidän juttu. Käytämme tähän viinin vain omien Grand Cru-tarhojen rypäleitä, joka mahdollistaa meille täydellisen kontrollin tuotannon kaikissa vaiheissa. Gran Cru palstoiltamme saamme kaikista kypsimmät rypäleet, joissa silti löytyy riittävä hapokkuus. Käytämme paljon harkintaa sadonkorjuun aikaan optimaalisen rypäleiden kypsyyden saavuttamiseksi. Työ viinitarhalla mahdollistaa, että meidän ei tarvitse lisätä yhtään sokeria pullotuksessa mutta magnum pullon kohdalla päätimme lisätä 8g dosagea pullotuksen yhteydessä. Pieni dosage teke samppanjasta hieman helpommin lähestyttävämmän.”

 
« Takaisin yleiskatsaukseen