LehdistötiedoteUutuus Alkossa

Fairview Stellenbosch Cabernet sopii kesän grillatuille lihoille

Etelä-Afrikan Kap Kaupungin ympäristön viininvalmistusalueet voidaan jakaa oikeastaan kahteen eri tyyliin ja ratkaisevana tekijänä on meren läheisyys ja sekä sijainti itä-länsi suunnassa. Stellenboch ja Fairview:n Hoemoed-tila sijaitsee Helderberg vuoren itäpuolella. Tämä tarkoittaa viininvalmistuksen näkökulmasta kahta eri asiaa. Meren ja viiniköynnösten välissä ei ole vuoria jotka estäisivät viileän ilman saapumisen viiletämään ilmaa erityisesti yöaikaan. Vuorien itäpuolella vuotuiset sademäärät ovat länsipuleen verrattuna huomattavasti korkeampia, joten nämä olosuhteet ovat otolliset ns. Bordeaux-lajikkeille. Stellenbosch:n aluetta suojelee länsipuolella vuoriketju, jonka toisella puolella olevat Paarl:n, Swartlandin ja Franchhoek:n alueet sopivat paremmin Rhônen lajikkeille kuivan ja kuuman ilmastonsa johdosta.

Fairview Stellenbosch on klassinen Cabernet joka on valmistetty Charles Backin filosofian mukaisesti hyvin perinteisesti. Rypället viini poimitaan tilan “Koffieklip” eli suoraan käännettynä “Kahvikivillä” ryyditetystä maaperästä. Nimensä kivet ovat saaneet väristä ja muodosta joka muistuttaa paahdettua kahvipapua.

Viini valmistetaan siten että 50% viinistä käy alkoholikäymisen suurissa tammitynnyreissä ja loput terästankeissa. Malolaktinen käyminen tapahtuu tammitynnyreissä. Viini kypsyy sen jälkeen vielä noin 18 kk ennen kuin viini on valmis lopullisen sekoitusta varten. Kypsyminen tapahtuu ranslaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä.

Viini on täydellinen kumppani Etelä-Afrikan tapaan tehdyn grillatun lihan kanssa. Karitsa, mausteiset makkarat ja punainen liha savuisela grillin aromilla saa viinin laulamaan.

 
« Takaisin yleiskatsaukseen