LehdistötiedoteUutuus Alkossa

Two Princes Pinot Grigio on Australian tulkinta Italialaisesta rypälelajikkeesta

Two Princes Pinot Grigio on uutuus tuote Alkon vakiovalikoimassa. Viini on yhdistelmä tuottajan De Bortolin historiaa ja modernia vastuullista pakkaustekniikkaa.

Tuottajan De Bortolin perheen tarina alkaa Italiasta, Trevisosta josta Vittoria De Bortoli lähtee pitkälle matkalle Australiaan paremman onnen toivoissa. 1928 Vittoria ostaa pienen maatilan, joka oli keskittynyt hedelmien viljelyyn. Saman vuoden syksynä naapureiden Shiraz köynnöksissä alkoivat rypäleet kypsymään mutta Italiasta poiketen naapurit ajattelivat antaa rypäleiden jäädä köynnöksiin mätänemään koska niillä ei ollut kaupallista arvoa tuolloin. Vittoria pyysi saada korjata sadon ja tuon satokauden 15 tonnia rypäleitä oli De Bortoli Wines:n alku.

Perheen yhteys italiaan on pysynyt vahvana jonka näkee selkeästi esimerkiksi siitä Italialaisten rypälelajikkeiden kirjosta, jota heillä on tuotannossa.

Two Princes Pinot Grigio on rypäleelle tyypillinen viini. Tuoksussa löytyy kypsää päärynää ja suutuntuma on aavistuksen öljyinen. Viini on pakattu erittäin ympäristöystävälliseen nestekartonkipakkaukseen, joka johdosta pakkauksesta johtuva hiilijalanjälki on 85% pienempi kevyeen lasipulloon verrattuna.

Saatavilla yli 200 Alkon valikoimasta.

Two Princes Pinot Grigio 1L

Hinta 11,20€

https://www.alko.fi/tuotteet/536668/Two-Princes-Pinot-Grigio-2020-kartonkit-lkki/

 
« Takaisin yleiskatsaukseen