LehdistötiedoteUutuus Alkossa

Uutuusviini Grande Viande Merlot helpottaa kuluttajan elämää.

Mitähän viiniä sitä pitäisi ostaa lihalle? Mitä viiniä minun pitäisi ostaa jotta hiilijalanjäkeni olisi mahdollisimman pieni?

Grande Viande Merlot ratkaisee  nämä molemmat ongelmat. Viini tulee Etelä-Ranskasta ja kuten pakkauksesta voi jo päätellä niin viinin maku on poikkeuksellisen sopiva rustiikeille liha-annoksille.

Merlot rypäleet ovat kypsyneet rauhassa ja sen jälkeen rypäleet on vinifioitu Domaine Montariol-Degrooten tilalla.

Viini on pakattu TetraPak pahvipakkaukseen, jonka etuna on matala hiilijalanjälki erityisesti perinteiseen lasipulloon verrattuna. Suurin etu pahvipakkauksen ja lasipullon välillä muodostuu pakkauksen tuotantoprosessin aikana. Lasipakkauksen valmistaminen vaatii paljon lämpöä, joka tarkoitaa suurta energiankulutusta. Toinen erottava vaihe on kuljetus. Vain 250g painavan kevytlasipullon kuljettaminen rasittaa ympäristöä enemmän kuin tetraan pakattu viini. Voidaankin todeta että pahvipakkaukseen pakattu viini rasitaa ympäristöä hiilijalanjäljellä mitattuna vain 80g/l kun kevytlasipullolla vastaava lukema on 525g/l ja perinteisellä lasipullolla yli 600g/l. Lisää tietoa eri viinipakkausten ympäristövaikutuksista löytyy esimerkiksi Alkon sivuilta

https://www.alko.fi/vastuullisesti/juoman-ymparistoystavallisyys/viinin-pakkausmateriaali-on-ilmastopaatos

 
« Takaisin yleiskatsaukseen