Champagne Louis Massing

Avize.png

Champagne Louis Massing tarina on hyvin inhimillinen ja osittain traaginen tarina viinin viljelystä samppanjan alueella. Estelle ja Jean-Bernard Moroy joutuivat ottamaan vastuulleen Estellen perheen viinitarhat ja samppanjan valmistuksen hyvin nuorina sekä kokemattomina Estellen isän äkillisen kuoleman takia. Perhe omistaa viinitarhoja Côtes de Blancs alueella Avizen kylässä. Heidän omilla tarhoilla kasvaa vain Chardonnay rypäleitä ja pääasiallisesti viinitarhat ovat Grand Cru luokiteltuja.

J-B kertoo matkasta, jonka he ovat käyneet läpi yhdessä Estellen kanssa nuorista samppanjatilallisista aina tähän päivään asti.

”Alkuun olimme aivan hukassa identiteettimme kanssa. Meillä oli kauhea paine selviytyä ja osoittaa että osaamme johtaa perheen perintöä. Teimme paljon virheitä. Alkuvuosina ostimme valmista samppanjaa muilta toimijoilta ja laitoimme siihen oman etikettimme. Ajattelimme että meidän pitää myydä paljon viiniä, jotta voimme todistaa menestyksemme. Se oli väärä ajatus ja vei meidät kauemmaksi siitä mitä oikeasti olemme eli Côtes de Blanc viiniviljelijä-tuottaja.

Nykyään 100% meidän tekemästä samppanjasta tehdään rypäleistä, joka tulee meidän omilta tarhoiltamme tai ostamme rypäleet meidän kumppaneiltamme. Chardonnay tulee 99,5%:sti meidän omilta palstoiltamme. Meille on todella tärkeää pystyä hallitsemaan samppanjan koko tuotantoa tarhoilta, viininvalmistukseen ja kypsyttämisestä aina pullottamiseen saakka. Se ei ole kaikista helpoin tapa valmistaa samppanjaa mutta se on meidän tapamme.”

Mikä on viininviljelijä-tuottajien osuus kaikesta samppanjasta jota valmistetaan?

J-B vastaa kysymykseen seuraavasti.

”En oikeastaan tiedä. Tiedän että Avizen kylässä on noin 50 samppanjamerkkiä. Niistä 5 hoitaa itse tarhansa ja koko viini valmistukseen liittyvän tuotannon aina pullotukseen ja etiketöintiin saakka. Viimeisen 10 vuoden aikana tämä määrä on laskenut. Lapset eivät halua jatkaa perinteistä mallia ja se on hyvin ymmärrettävää.”

Champagne Louis Massing:n tulevaisuus näyttä valoisalta. Perheen poika Julien on jo mukana toiminnassa ja tuonut uusia ideoita mukanaan. Tilan kellarissa on useita tammitynnyreitä täynnä viiniä joista tulee valmista samppanjaa 4-7 vuoden päästä.

”Chardonnay ja Blanc de Blancs-tyyli on meidän juttu nyt ja tulevaisuudessa. Se tulee meille oikeastaan annettuna tekijänä sijaintimme vuoksi. Jatkamme maaperän ja tarhojemme opiskelua. Tulevaisuudessa haluamme tehdä yhtä parempia ja mielenkiintoisempia Blanc de Blancs samppanjoita.”

J-B summaa Champagne Louis Massing:n tulevaisuudesta.

Santé!

Edellinen
Edellinen

Astoria Vini

Seuraava
Seuraava

Babylon´s Peak