Babylon´s Peak

BPeas.jpeg

Babylon´s Peak:n viinitilalle ajaessa ensimmäistä kertaa iskee epäusko monta kertaa. Kuinka on mahdollista että näissä kuivissa ja karuissa oloissa voidaan kasvattaa rypäleitä ja valmistaa niistä korkealuokkaista viiniä? Perille päästyä Inalize ja Stephen ottavat sinut avosylin vastaan. ”Suomella on erittäin tärkeä ja rakas paikka sydämessämme.

Olemme myyneet viiniä Suomeen vuosien ajan ja olemme erittäin kiitollisia kaikesta siitä.” Bassonin perhe kasvattaa rypäleitä Swartlandin alueella. Alue en on erittäin hypetetty, koska sieltä löytyy runsaasti vanhoja ”bush vine” köynnöksiä mutta Stephen tuo aiheeseen oman näkökulmansa. ”En ymmärrä koko touhotusta. Me olemme kasvattaneet täällä rypäleitä ja tehneet viiniä jo neljän sukupolven ajan. Bush vine ja vanhat köynnökset ovat meille arkea. Olemme käyttäneet niitä aina.” Swarlandin karuissa oliossa ns. Rhonen-lajikkeet pärjäävät parhaiten. Shiraz, Morvedre ja paikallinen lajike Pinotage toimii parhaiten näissä olosuhteissa yhdessä Chenin Blancin ja Viognierin kanssa.

Perheellä on noin 700 hehtaaria viiniköynnöksiä, joista suurimman osan he myyjät rypäleinä muille tuottajille. ” Meidän perheen tulevaisuuden kannalta on äärimmäisen tärkeää pystyä lisäämään oman viini osuutta meidän kokonaistuotannostamme. Se mahdollistaa meille kannattavuutta ja kykyä jatkaa ammattiamme myös jatkossa.” Stephen toteaa. Swartlandin maaperä, vanhat köynnökset, lämmin ilmasto ja perinteinen viinintekotapa yhdessä tekevät sen että Babylon´s Peakin viinit ovat tyyliltään poikkeuksellisen täyteläisiä mutta nautittavia.

Edellinen
Edellinen

Champagne Louis Massing

Seuraava
Seuraava

Fairview